«Подивимося на практиці»: Зеленський прокоментував дозвіл США на удари по рф

Президент Володимир Зеленський сьогодні вранці отримав повідомлення про те, що США дозволили завдавати обмежених ударів по території росії.

На пресконференції у Швеції він зазначив, що хотів би побачити на практиці як це буде.

«Ми отримали повідомлення від американської сторони. Сьогодні рано-вранці, я отримав це повідомлення від своїх військових – я не можу розповісти вам докладніше, я хочу побачити на практиці, що буде. Але я думаю, що в будь-якому випадку це якийсь крок уперед до тієї мети, яку ми обговорювали раніше, щоб дати можливість захистити наших людей, які мешкають у селах через кордон», – цитує Зеленського Guardian.

Він також відповів на запитання, чи очікує він обмежень на використання винищувачів F-16: «На сьогоднішній день я не знаю подробиць, як ми можемо використовувати наші майбутні літаки F-16».

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдана дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по території росії, але лише у прикордонному з Харківом регіоні.

Слідом за Штатами уряд Німеччини дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії.

Раніше до цього закликав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО