Литва виділить мільйони євро на реабілітацію українських військових

Уряд Литви погодив виділення для України нового траншу фінансової допомоги. Кошти, серед іншого, спрямують на реабілітацію військових.

Про це повідомляє видання Delfi.

Так, Литва виділить 12,7 млн ​​євро на проекти та програми, пов'язані з відновленням України та реабілітацією військових.

Зазначається, що на фінансування та реалізацію проекту Реновація та відновлення школи Зелений Гай у Миколаєві виділено 2,7 млн євро. Реалізацією відновлення школи займатиметься Центральна агенція управління проектами, і на це відвели 18 місяців.

На фінансування та реалізацію програми Реабілітація та реінтеграція поранених та постраждалих від війни в Україні планується виділити 10 млн євро.

Гроші спрямують на реконструкцію реабілітаційного центру травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні – до 2,5 млн євро, на реконструкцію відділення Unbroken Львівського міського реабілітаційного центру у селищі Брюховичі – до 5,6 млн євро.

Крім того, до 1,9 млн євро буде виділено для установ та організацій, які здійснюють діяльність, пов'язану з послугами реабілітації та реінтеграції, для зміцнення та розвитку послуг.

Тривалість реалізації програми становить 24 місяці.

Зазначимо, у Литві також повідомляли, що можуть направити своїх військових інструкторів до України.

Нагадаємо, наприкінці травня Міноборони запустило пілотний проект із реабілітації українських захисників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО