Зеленський про передачу Україні додаткових Patriot: очікуємо на позитивний результат

Україна незабаром може отримати ще кілька систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Він розповів, що на даний момент влада веде переговори про постачання ще двох-трьох комплексів зі США та європейськими країнами.

«Поки не хочу говорити, з ким саме з Європи, бо чекаємо на підтвердження тих рішень. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо двох-трьох систем», – заявив Зеленський.

Він також подякував уряду Німеччини за передачу систем Patriot та Iris-T.

«Iris-T – дуже влучні, дуже якісні. Хочу подякувати за те, що ви нас підтримували цими системами і – дуже важливий аспект – за те, що ви скоротили час із виробництва та тренування на цих системах, і тепер вони швидше приходять на нашу землю», – резюмував президент.

Нагадаємо, нещодавно в Німеччині допустили застосування Силами оборони України зенітно-ракетних комплексів Patriot, переданих Берліном, для атак на авіацію російських окупаційних військ.

Також повідомлялося, що команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання доставки додаткових систем Patriot в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО