Найскладніша ситуація на Покровському напрямку: на фронті відбулося 87 боєзіткнень

За добу 13 червня на фронті відбулося 87 бойових зіткнень. Найбільшу активність окупанти вкотре проявили на Покровському напрямку, там було зафіксовано 32 атаки.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що впродовж дня кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 87. Ситуація залишається напруженою, проте, контрольованою. Сили оборони уразили вісім районів зосередження особового складу противника, один засіб ППО, дві артилерійські системи та станцію РЕБ.

Разом з тим, російські загарбники завдали по території України три ракетні із застосуванням чотирьох ракет та 54 авіаційні удари із застосуванням 73 КАБів, задіяли 613 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2500 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ситуація на фронті станом на 22:00 виглядала так:

На Харківському напрямку ворог чотири рази атакував неподалік Глибокого, Тихого та Вовчанська. Три штурмові дії агресора успішно відбиті нашими захисниками.

На Куп’янському напрямку противник здійснив чотири спроби відтіснити українські підрозділи із займаних позицій у районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Стельмахівка та Берестове. Втрат позицій і територій не допущено.

На Лиманському напрямку російські загарбники шість разів намагалися просунутися в районах Греківки та Невського. Всі атаки відбиті українськими захисниками. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Штурмові дії в районі Верхньокам’янського завершилися для ворога невдачею.

На Краматорському напрямку агресор атакував підрозділи Сил оборони 11 разів в районах Іванівки, Калинівки, Андріївки та Часового Яру. Всі спроби російських окупантів прорвати наші рубежі були відбиті. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо недопущення просування ворога углиб території.

Найгарячішою залишалася обстановка на Покровському напрямку. Від початку доби російські загарбники 32 рази намагалися вклинитися у бойові порядки захисників України поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського, Калинового, Межового, Новоселівки Першої та Яснобродівки. 24 ворожі атаки українськими воїнами відбиті.

На Курахівському напрямку ситуація залишається напруженою. Кількість бойових зіткнень збільшилася до 17. Загарбники намагаються просунутися поблизу населених пунктів Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. 16 ворожих атак успішно відбиті Силами оборони.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили три штурмові дії в районі населеного пункту Мала Токмачка. Українські захисники докладають зусиль для стримування просування окупаційних військ.

На Придніпровському напрямку захисники відбили п’ять атак ворога у районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, російські окупанти намагалися захопити кілька висот неподалік Вовчанська. Але українські прикордонники зірвали їхні плани та вступили в бій.

Головком ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що російські окупанти не змогли просунутися далі у Вовчанську Харківської області, який вони штурмують понад місяць.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО