Канцлер Німеччини відреагував на заяву путіна про «мирні переговори»

Канцлер Німеччини заявив, що пропозиції російського диктатора володимира путіна щодо початку так званих мирних переговорів з Україною є несерйозними.

Про це Олаф Шольц сказав у інтерв'ю ZDF перед початку Саміту миру.

Канцлер вважає, що пропозиція російського диктатора володимира путіна з ультимативними вимогами до України має на меті відволікти увагу світу від Глобального саміту миру у Швейцарії.

«Водночас путін також показав, що його насправді цікавить: класичне імперіалістичне завоювання землі. Він застосував велику військову силу і розпочав жорстоку війну», – додав Шольц.

При цьому, на його думку, за цю імперіалістичну мрію російський диктатор прийняв те, що сотні тисяч російських солдатів загинуть або будуть поранені.

Нагадаємо, путін заявив, що ЗСУ мають бути повністю виведені з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей для початку переговорів щодо припинення вогню. За його версією, це, а також відмова України від НАТО, нібито призведе до остаточного завершення війни.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що пропозиція диктатора рф про припинення війни є звичайним ультиматумом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО