Час грає проти них: Сирський пояснив активізацію росіян на фронті

Російські війська добре розуміють, що час грає проти них. Допомога Україні зброєю не припиняється, до того ж, незабаром у небі з'являться винищувачі F-16. Тому окупанти збільшують інтенсивність бойових дій.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в Telegram у понеділок, 17 червня.

«Ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх зменшуватимуться», – зазначив головком.

Саме тому, за його словами, командування військ Росії зараз докладає всіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження ЗСУ.

Сирський розповів, що вже майже тиждень працює на Східному фронті у частинах різних угруповань.

«На Куп'янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводить активні наступальні дії різної інтенсивності, намагаючись прорвати оборону наших військ», – написав Сирський.

На Покровському напрямку ворог зосередив переважну кількість ударних бригад та полків.

Зараз тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

Нагадаємо, у ЗСУ розкрили втрати окупантів з початку нового наступу на Харківщині. У той же час, західні партнери вважають, що імпульс наступу росіян на Харківщині зупинився.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО