Укренерго скасувало дні без графіків відключення світла для кожної області

Енергетики скасували заплановані на липень вимірювання споживання, які дозволяли забезпечити день без відключення світла для кожної області.

Про це йдеться у повідомленні Укренерго у Telegram.

Планувалося, що виміри проведуть у період із 9 по 24 липня. Однак через значний дефіцит потужності в енергосистемі, зростання споживання через спеку та «у відповідь на численні звернення обленерго» їх вирішили скасувати.

«В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні», – зазначили в компанії.

Таким чином, завтра у всіх регіонах України діятимуть графіки відключень світла. Згідно з прогнозом, у період з 05:00 до 14:00 енергетики застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги, в решту годин – 3 черги.

«Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря», – пообіцяли в Укренерго.

Нагадаємо, імпорт електроенергії продовжує бути рекордним. Також повідомлялося, що минулого місяця Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за 2023 рік.

Раніше в Укренерго назвали чотири фактори, які зараз впливають на тривалість відключень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО