У Франції після виборів почалися масові протести

Після оголошення попередніх результатів та сенсаційної перемоги лівих на парламентських виборах у Франції у Парижі та інших містах почалися масові заворушення та сутички з поліцією.

Про це повідомляє Le Figaro.

Згідно з інформацією від поліції, увечері 7 липня на площі Республіки в Парижі зібралося близько 8000 осіб. Там проходив мітинг прихильників лівого руху «Новий народний фронт», а згодом також почалися зіткнення з поліцією.

Групи людей у капюшонах намагалися спровокувати поліцію, кидаючи вуличні меблі, підпалюючи велосипеди, запускали феєрверки та кидали каміння.

Поліція відповіла застосуванням сльозогінного газу та шумових гранат. Зіткнення відбулися на початку авеню Республіки, бульвару Вольтера та бульвару Темпл. На даний момент поліція намагається вгамувати заворушення.

За даними місцевих журналістів, поліцейські в цивільному затримують порушників.

У Нанті та Ліоні також відбулися протести людей на вулицях.

Нагадаємо, у Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської політикині Марін Ле Пен зазнала поразки. За попередніми підрахунками, ліва коаліція «Новий народний фронт» лідирує у другому турі загальних виборів.

А також прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь повідомив, що подасть у відставку після оголошення результатів другого туру парламентських виборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО