Спецслужби США мали інформацію про плани Ірану вчинити замах на Трампа – CNN

Влада США в останні кілька тижнів мала в своєму розпорядженні розвідувальні дані про змову Ірану з метою замаху на Дональда Трампа. На тлі цього заходи безпеки довкола колишнього президента було посилено.

Про це із посиланням на джерела повідомляє CNN.

Водночас, наголошують джерела, немає жодних свідчень того, що Томас Метью Крукс, який стріляв у Трампа у суботу, був пов'язаний із змовою Ірану.

Існування загрози з боку ворожої іноземної розвідки та посилені заходи охорони Трампа тепер порушують нові питання щодо проблем безпеки на мітингу в Батлері, штат Пенсильванія, і про те, як 20-річному чоловікові вдалося проникнути на дах і поранити експрезидента.

Представник національної безпеки США заявив, що Секретна служба та виборчий штаб Трампа були обізнані про загрозу ще до мітингу. У Штабі Трампа відмовилися це коментувати.

Як пише CNN, у Секретній службі неодноразово попереджали штаб Трампа про неприпустимість проведення вуличних мітингів, які становлять великий ризик.

В Ірані, звісно, спростували інформацію про намір вбити Трампа. «Ці звинувачення необґрунтовані та зловмисні. З погляду Ісламської Республіки Іран, Трамп — злочинець, який має бути притягнутий до відповідальності та покараний у суді за наказ про вбивство генерала Сулеймані. Іран обрав законний шлях, щоб притягнути його до відповідальності», – сказав телеканалу представник місії Ірану в ООН.

Мається на увазі Касем Сулеймані – командувач Корпусом вартових ісламської революції, який був убитий внаслідок авіаудару США в міжнародному аеропорту Багдада в січні 2020 року. Іран неодноразово присягався помститися за вбивство Сулеймані.

Нагадаємо, замах на Дональда Трампа було скоєно 13 липня у штаті Пенсильванія. Політик отримав поранення вуха, але вже в понеділок з'явився на з'їзді Республіканської партії.

Перші деталі розслідування замаху розповіли у ФБР. Трамп також розповів про те, як пережив «вкрай сюрреалістичний досвід», коли в нього стріляли.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО