ВАКС продовжив розслідування справи голови райсуду на Дніпропетровщині

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 вересня 2024 року строк розслідування справи за підозрою голови Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана та Олексія Біляшевича в одержанні 2500 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 24 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Бурхана – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК, та за підозрою (Біляшевича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК, до п'яти місяців (до 25 вересня 2024 року – ред.)», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд застосував запобіжний захід до пособника судді Бурхана.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана та пособника «на гарячому». Слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО