Німеччина прийняла на лікування тяжкохворих дітей з «Охматдиту»

Німеччина прийняла тяжкохворих дітей, які перебували на лікуванні в обстріляній напередодні лікарні «Охматдит».

Про це у четвер повідомило Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Німеччина евакуювала і прийняла на лікування загалом вісьмох дітей віком від кількох місяців до 15 років, більшість з них – онкохворі. Дітей супроводжують загалом десять близьких родичів.

«Ракетний обстріл дитячої клініки в Києві ще раз показав незбагненну нелюдськість, з якою Путін веде свою агресивну війну проти України. Саме тому ми продовжуємо нашу гуманітарну підтримку України всіма силами», – зазначила голова МВС Німеччин Ненсі Фезер.

«Тяжкохворі діти, які постраждали, не повинні стати жертвами цієї злочинної загарбницької війни. Ми забезпечимо їм хороший догляд у спеціалізованих німецьких клініках», – уточнив міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.

Нагадаємо, ракета росіян повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

А 8 липня дитяча лікарня «Охматдит» частково відновила свою роботу. Зокрема, відкрилося приймальне відділення невідкладної допомоги, яке тепер обслуговує і пацієнтів хірургічного профілю.

Також раніше повідомлялось, що Німеччина виділить Україні 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», пошкодженої ракетним ударом росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО