Військові США знищили небезпечний дрон хуситів

За останню добу Сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили один підтримуваний Іраном безпілотник хуситів над Червоним морем.

Про це повідомляють на сторінці Центрального командування Збройних сил США у соцмережі Х.

Зазначають, що БПЛА становив безпосередню загрозу для США та коаліції сил, а також торговельних суден у регіоні. Ці дії були вжиті для захисту свободи судноплавства та підвищення безпеки міжнародних вод.

Нагадаємо, у понеділок, 15 липня, єменські хусити атакували у Червономі морі два танкери, які перевозили російський вантаж. Як зазначається, танкер CHIOS LION перевозив з російського Туапсе 100 тисяч тонн сирої нафти.

20 липня було завдано низку авіаударів по єменському порту в місті Аль-Худейда. Це сталося наступного дня після того, як безпілотник хуситів завдав удару по Тель-Авіву, в результаті якого загинув ізраїльтянин.

Трохи згодом у ЦАХАЛ підтвердили ізраїльські удари по Ємену. Ізраїль завдав ударів по прибережному єменському місту Худейда, контрольованому бойовиками-хуситами. В результаті кількох ударів виникла пожежа і було вбито й поранено декілька людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО