На окупованій Донеччині місцеві протестують через відсутність води

На тимчасово окупованих територіях Донецької області місцеві мешканці вже понад добу не отримують питну воду.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Місцеві почали перекривати вулиці міста й вимагають від влади пояснень, але окупанти поки не мають погодженої Кремлем позиції й ігнорують мітинги. Тим часом вода місцевим мешканцям не подається понад добу, а в кращих випадках кілька годин на день», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що мешканці Донецька стикаються з проблемами з водопостачанням через те, що водогін Сіверський Донець – Донбас не функціонує через воєнні дії.

Для вирішення цієї проблеми окупанти протягом двох років будували новий водогін із Дону, але його потужностей виявилося недостатньо для вирішення проблеми, тому вода в Донецьку подається лише за розкладом.

Тепер же через відключення електропостачання насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу і водогін повністю зупинився. На відновлення потрібні місяці, і ситуація з водопостачанням на окупованих територіях погіршилась.

Нагадаємо, нещодавно повдомлялось, що росіяни почали формувати списки шахт на тимчасово окупованих територіях, які підлягають «приватизації».

Також росіяни заборонили в'їзд до 15-кілометрової зони поблизу Дніпра на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Наказ так званої окупаційної влади набуде чинності з 1 серпня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО