У Міноборони пояснили, чому ТЦК продовжує видавати повістки на вулицях

Представники ТЦК продовжують роздавати повістки на вулицях, оскільки чимало військовозобов'язаних порушили правила військового обліку або не оновили своїх даних, і це потрібно встановити.

Про це в інтерв'ю NV сказав спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

«Є чимало людей, які порушили правила військового обліку, і це теж треба встановлювати. Окрім того, чимало людей не оновили свої військово-облікові дані. Можливо, вони виїхали з тих регіонів, де проходять бойові дії, і не стали на облік у ТЦК. Держава має розуміти, скільки людей можна залучити. Все-таки військовий обов’язок конституційний», – пояснив він.

За словами Лазуткіна, роздача повісток на вулиці припиниться, коли всі оновлять свої дані, а порушники правил військового обліку самостійно з'являться у ТЦК або зареєструються у додатку «Резерв+».

«У ТЦК і СП є база. Якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов'язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати. Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний», – додав він.

Представник Міноборони також зазначив, що зараз в Україні немає нормативно-правової бази для відправки електронних повісток і поки що про їхнє введення не йдеться.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив ТЦК вручати повістки в цілодобовому режимі, а також спростив процедуру їх формування.

У Міноборони пояснювали, що представники ТЦК не мають права затримувати громадян. Право на адміністративне затримання та доставку громадянина до ТЦК мають лише поліцейські.

В Україні створено понад 500 поліцейських патрулів, які супроводжують представників ТЦК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО