Нафтобазу у Курській області атакували ЗСУ: у Генштабі розповіли деталі

Сили оборони України провели успішну операцію у Курській області. Вони атакували ворожу нафтобазу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Telegram.

Сьогодні вночі, 28 липня, було завдано удару по нафтобазі «Польова», що в Курській області рф. Відзначають, що районі розташування об’єкта працювали засоби протиповітряної оборони ворога. Згодом там зафіксували потужні вибухи та пожежу. У Генштабі додають, що ймовірно, на базі зайнялися ємності з нафтопродуктами.

Нафтобаза «Польова» складається з 11 резервуарів загальним об’ємом 7000 кубічних метрів та використовується, зокрема, й для забезпечення потреб збройних сил рф.

«Завдання, в рамках єдиного замислу, виконано силами й засобами Служби безпеки України (СБУ А), у взаємодії з іншими складовими Сил оборони», – зазначають у дописі.

Окрім цього, потужні вибухи пролунали також в районі електропідстанції в Курській області. Детальна інформація щодо наслідків ураження обох об’єктів наразі уточнюється.

«Сили оборони продовжують вживати всіх заходів, щоб підірвати воєнно-економічний потенціал російських окупантів та змусити рф припинити збройну агресію проти України», – наголошують у Генштабі.

Раніше повідомляли, що у ніч на 28 липня Курську область рф атакували невідомі безпілотники. Внаслідок цього виникла масштабна пожежа на нафтобазі та в багатоквартирному будинку.

За словами окупантів цієї ночі п'ять безпілотників було збито над Бєлгородською областю і два – над Курською областю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО