ГУР підтвердило ураження аеродрому «Оленья» та НПЗ у росії

У розвідці підтвердили факт ураження й пошкодження стратегічного бомбардувальника на аеродромі «Оленья» у росії.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в етері телемарафону.

«Це справді олімпійське досягнення українських сил оборони, спецпризначенців і ГУР. Ми не коментуємо, що і куди, але Головнокомандувач відзначив далекобійність. Зрозуміло, напрямок тут вгадати неважко. Що стосується факту ураження, ми підтверджуємо факт інциденту, ураження, щось влучило кудись», – заявив він.

Зокрема, підтвердили й факт пошкодження стратегічного бомбардувальника Ту-22М3. За словами Юсова, це була важлива ціль, оскільки можливостей у ворога виробляти подібну техніку немає. Цей літак використовували для ударів по цивільних об'єктах, а також цивільній та енергетичній інфраструктурі України.

Представник ГУР додав, що вихідні були дуже врожайні для українських військових.

«В росії тривають масові кібератаки на фінансову структуру. Продовжуються інциденти на російських НПЗ та інших об'єктах, які задіяні у війні проти українців. І звичайно «Оленья» це така особлива новина і певною мірою десерт для українців на ці вихідні», – наголосив він.

Нагадаємо, 27 липня під Волгоградом розбився російський бомбардувальник Су-34.

Того ж дня українські безпілотники атакували три військові аеродроми в росії. Зокрема, на аеродромі «Олень» у Мурманській області пошкоджено дальній бомбардувальник-ракетоносець ТУ-22М3.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО