У поліції назвали кількість затриманих за підпали військових автівок

Нацполіція спільно із СБУ викрила 68 людей, що підозрюють у підпалі автомобілів військовослужбовців і волонтерів.

Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський в етері телемарафону.

Наразі Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів. Найбільше випадків зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

Начальник карного розшуку розповів, що підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Автівки були знищені на замовлення представників спецслужб рф.

Дзюбинський додав, що зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через Telegram-канали натрапляють на оголошення про роботу. Далі із ними зв’язуються анонімні адміністратори і пропонують за грошову винагороду здійснити підпал автомобілів.

Варто зазначити, що підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави – ст.113 (диверсія) і ст. 114 (перешкоджання діям ЗСУ) ККУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм. За це передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від 6 років до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали у Дніпропетровській області у справі про підпал автомобілів військового та волонтера двох неповнолітніх громадян, їм повідомили про підозру.

Також розповідали, що 29 липня в Києві троє невідомих спалили автомобіль для евакуації поранених 3-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО