Посла України викликали до МЗС Сенегалу – причина

Міністерство закордонних справ Сенегалу викликало до себе українського посла Юрія Пивоварова через пост, у якому дипломат нібито висловлював підтримку туарегам, які атакували найманців ПВК «Вагнер» у Малі.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі відомства.

У МЗС не вказали, про яку саме публікацію йдеться, але зазначили, що вони дотримуються позиції «конструктивного нейтралітету» щодо російсько-української війни.

«Наша країна не може приймати на своїй території і будь-яким чином коментарі та жести на користь тероризму, особливо коли останній спрямований на дестабілізацію такої братської країни, як Малі», – зазначено у повідомленні.

Послу України в Сенегалі, у свою чергу, нагадали про зобов'язання «обачності, стриманості та невтручання» в рамках ситуації в Малі.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що на півночі Малі неподалік кордону з Алжиром повстанці з племен туарегів убили та поранили десятки солдатів та найманців «Вагнера». Серед загиблих був пропагандист найманців, автор російського каналу Grey Zone Микита Федянін.

Пізніше в українському ГУР заявили, що успішна операція повстанців зі знищення найманців ПВК «Вагнер» у Малі матиме наслідки для всієї росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО