На Сумщині ініціювали створення ще двох військових адміністрацій

На Сумщині найближчим часом з'являться ще дві військові адміністрації. Рада оборони області підтримала відповідну пропозицію.

Про це йдеться на сторінці Сумської ОВА у Фейсбуці.

Відповідні звернення до начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха надійшли від Охтирської та Шосткинської районних військових адміністрацій.

У ОВА розповіли, що першочергова причина – невиконання законних повноважень очільниками Великописарівської та Середино-Будської громад. Зокрема, голову Середино-Будської громади затримали ще у квітні 2022 року і обвинувачують у державній зраді.

«Як наслідок – незахищеність населення громад, загроза життю та здоров’ю громадян. Людям не надається належним чином необхідна допомога і різні види послуг, не виконуються в повному обсязі заходи з евакуації, відсутня комунікація та координація дій між різними державними органами влади, військовим командуванням, немає належного контролю за надходженням і використанням бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що ці громади щодня піддаються ворожим обстрілам і потребують швидких та ефективних управлінських рішень. Артюх повідомив, що звернеться до президента із пропозицією створити ще дві військові адміністрації.

Нагадаємо, нещодавно влада Сумської області оголосила обов'язкову евакуацію з п'яти громад регіону у зв'язку зі складною ситуацією з безпекою. Зазначили, що евакуації підлягають 6 тисяч осіб, зокрема 425 дітей.

Також у ДПСУ розповіли, чи фіксують додаткові сили ворога біля кордону з Сумщиною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО