У США та ЄС відреагували на події у Курській області росії

Американська влада та представники Європейського Союзу по-різному відреагували на бої в прикордонні Курської області росії.

Так, представник Білого дому Джон Кірбі, за даними Bloomberg, заявив, що Вашингтон має намір проконсультуватися з Києвом щодо останніх подій.

«Ми звернулися до наших українських колег, щоб краще зрозуміти ситуацію в Курській області», - сказав він.

Чиновник додав, що США не змінили позиції щодо дозволу Україні використовувати американську зброю для боротьби з загрозою у прикордонній зоні.

Спікер Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, у свою чергу, у коментарі порталу «Суспільне» зазначив, що «Україна має законне право захищатися».

«У тому числі, завдаючи ударів по агресору на його території. ЄС продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності», – наголосив Стано.

Нагадаємо, вранці 6 серпня місцева влада Курської області заявила про нібито спробу ЗСУ прорватися на територію регіону. Вдень російське Міноборони підтвердило, що в області точаться бої: стверджувалося, що кордон нібито намагалися прорвати «близько 300 бійців ЗСУ».

Сьогодні в Міноборони заявили, що «не допустили просування ЗСУ вглиб території рф на кордоні Курської області». Водночас російські військкори повідомляють про захоплення кількох населених пунктів.

Президент рф володимир путін прокоментував бої в Курській області аж через добу, назвавши їх «масштабною провокацією київського режиму».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО