Бої у Курській області: що станом на ранок пишуть російські джерела

У Суджанському районі Курської області росії станом на ранок 7 серпня продовжуються бої. Російські джерела повідомляють про нібито захоплення українськими військовими кількох населених пунктів. Україна ці події не коментує.

Так, за даними Telegram-каналу «Рибар», ЗСУ нібито зайняли села Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно та Свердликове.

«У хуторі Олешня напружена ситуація — там російські військовослужбовці практично в повному оточенні ведуть запеклі бої з противником, що чисельно перевершує», – пише пропагандист, заявляючи про присутність в області «400 членів українських формувань».

Пропагандистський канал «Два майори» пише, що «регулярні війська противника присутні на глибину до 15 км, ширина фронту – 10-11 км». Канал стверджує, що ЗСУ зайшли до 11 населених пунктів.

Воєнкор Олександр Сладков заявляє, що «загальна чисельність українського угруповання, що проривається вглиб Курської області, — до 900 осіб. Противник вклинився на територію Курської області на 10 кілометрів». Він пише, що цілей операції може бути дві: закріпитися в селах ближче до райцентру і «перетворити Суджу на другий Вовчанськ» або ж прорватися у бік Курчатівської АЕС.

Воєнкор Юрій Котенок теж пише, що одна з кінцевих можливих цілей «саме місто Курчатов, атомна електростанція… Логіка така — взяти Курчатов і вести торг із рф з приводу Енергодару із ЗАЕС».

Бої у прикордонних районах Курської області видно також на карті пожеж NASA: за останню добу супутники системи стеження зафіксували численні осередки загорянь у цьому районі.

Нагадаємо, вчора вранці місцева влада Курської області заявила про нібито спробу ЗСУ прорватися на територію регіону.

Вдень російське Міноборони підтвердило, що в області точаться бої: стверджувалося, що кордон нібито намагалися прорвати «близько 300 бійців ЗСУ».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО