У рф заявили про евакуацію жителів Курської області: скільки людей покинуло регіон

За даними російської влади, із прикордонних районів Курської області евакуювали вже понад 76 тисяч жителів.

Про це повідомляє агентство ТАСС, з посиланням на офіційного представника МНС росії Артема Шарова.

«У місті Курську розгорнуто і продовжує працювати Міжвідомчий оперативний штаб з надання допомоги населенню в прикордонних районах Курської області. Пріоритетним напрямком роботи оперативного штабу є відселення жителів цих районів у безпечні місця. Загалом із початку проведення цієї роботи в безпечні місця було тимчасово відселено понад 76 тисяч осіб», - заявили у відомстві країни-агресора.

Шаров додав, що розгорнуто 60 пунктів тимчасового розміщення, в яких розташовано понад 4,4 тисячі осіб, 26 пунктів тимчасового розміщення розгорнуто безпосередньо в Курській області. Аналогічні пункти працюють в Орловській, Московській, Тульській, Воронезькій, Липецькій, Калузькій і Тверській областях.

Нагадаємо, за попередніми даними, напредодні воїни Сил оборони України взяли під контроль місто Суджа у Курській області.

До слова, окупанти ввели режим контртерористичної операції на території Курської, Брянської та Бєлгородської областей рф через нібито загрозу з боку України.

Раніше ми повідомляли, що працівників Курської АЕС готують до зупинки станції, якщо туди дійдуть українські військові. Вони думають, що ЗСУ хочуть обміняти її на Запорізьку АЕС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО