Окупанти влаштували пожежу на Запорізькій АЕС – відео

Ввечері 11 серпня над Запорізькою АЕС помітили дим. Росіяни підпалили на території станції автомобільні шини у великій кількості. Президент прокоментував інцидент, назвавши його черговою провокацією ворога.

Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

За його словами, це провокація росіян, або ж спроба створити паніку в населених пунктах на правому березі колишнього водосховища.

«Наразі, ЗАЕС працює в штатному режимі, наскільки це можливо в умовах окупації», – підсумував Євтушенко.

Президент України Володимир Зеленський також прокоментував пожежу на АЕС та поділився відео.

Зеленський зазначив, що росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу.

«Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки», – йдеться у коментарі президента.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що із тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції на підконтрольну Україні територію виїхало близько 5 тисяч атомників.

Також зазначимо, що Генасамблея ООН вже не раз вимагала виведення російських військ та персоналу із ЗАЕС. Як повідомлялося, Запорізька АЕС за час окупації пережила вісім повних та один частковий блекаут. У червні в Енергоатомі попереджали про ризик аварії на ЗАЕС за прикладом Фукусіми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО