ВАКС заарештував довірену особу ексзаступника міністра енергетики

Вищий антикорупційний суд узяв під варту довірену особу звільненого заступника міністра енергетики Олександра Хейла Сергія Пилипчука. НАБУ і САП підозрює їх в одержанні 300 тисяч неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис, не зазначаючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Сергія Пилипчука.

«Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково підтримала клопотання НАБУ і САП і застосувала до підозрюваної довіреної особи колишнього заступника міністра енергетики запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 65 млн грн застави», – сказала Чемерис.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до іншого держпідприємства. При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол. Після затримання Хейла звільнили з посади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО