Лукашенко закликав Україну і рф «закінчити драчку» і сісти за стіл переговорів

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна та росія мають якнайшвидше розпочати переговори про завершення війни.

Його слова цитує білоруське держагентство Белта.

«Давайте сядемо за стіл переговорів та закінчимо цю драчку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна», – заявив Лукашенко.

Диктатор вважає, що у продовженні війни нібито зацікавлені лише «високопоставлені особи американського походження».

«Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито говорять – високопоставлені люди. Дослівно: «Хай б'ють один одного – українці, росіяни – нехай у цьому казані всі здохнуть». Це високопосадовці про це говорять. Американського походження (трішки привідкрию вам). Це що, нормально? Вони хочуть, щоб ми один одного знищили», – стверджує він.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Лукашенко відправив білоруських військових до росії для відпрацювання ракетних ударів. Крім того, за даними ЗМІ, диктатор передає рф військову техніку з діючих підрозділів армії Білорусі.

Раніше Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі дроном. Після цього він наказав посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями.

У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО