Радник президента заперечив причетність України до підриву «Північного потоку»

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заперечив причетність України до підривів, які пошкодили газопроводи «Північний потік» і «Північний потік-2». Він заявив, що до диверсій причетна росія.

Про це представник ОПУ заявив у коментарі агенції Reuters.

«Україна не має жодного відношення до вибухів на «Північному потоку», — сказав Подоляк.

Згідно з його словами, Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від вибухів.

«Такий акт можна здійснити лише за наявності великих технічних і фінансових ресурсів... А в кого це все було під час бомбардування? Тільки у росії», — зазначив Подоляк.

Як відомо, сьогодні видання The Wall Street Journal заявило, що президент України Володимир Зеленський схвалив операцію з підриву «Північного потоку», а потім безуспішно намагався її скасувати.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що прокуратура Німеччини видала перший ордер на арешт підозрюваного. Розшукуваним нібито є громадянин України «Володимир З.», який останнім часом мешкав у Польщі.

Згодом в уряді Німеччини відреагували на ймовірну причетність українця.

У вересні 2022 року на Північних потоках було зафіксовано кілька витоків газу. Під час розслідування пошкоджень газопроводів правоохоронці дійшли висновку, що нитки газопроводів постраждали внаслідок диверсії – слідчі знайшли сліди вибухових речовин.

Деякі західні ЗМІ раніше писали, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання». Президент Володимир Зеленський спростував причетність України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО