ЗСУ підірвали важливий міст на Курщині та атакують наступний: що відомо

У Курській області рф в районі Глушкового бійці ЗСУ завдали удару і зруйнували міст через річку Сейм, який був важливий для логістики окупантів. Наразі наші війська націлилися на ще один міст у тому ж районі.

Про це повідомив російський Telegram-канал Mash і ряд військових пабліків рф.

За даними каналу, після ударів ЗСУ впав один з прольотів мосту.

«Частина Глушковського району зараз відрізана - це Теткіно, Попова-Лежачі, Волфіно та ще близько 27 населених пунктів. Евакуювати мирне населення тепер можна лише по воді», – сказано у повідомленні.

Також у ЗМІ є інформація про те, що близько 700 російських військових після підриву мосту потрапили в оточення Сил оборони України.

Радник губернатора Курської області та соцтехнолог Роман Альохін заявив, що українські війська таким чином «перейшли до реалізації плану захоплення частини Глушковського району по річці Сейм». Він також підтвердив зруйнований міст через річку Сейм.

Зазначимо, інші військові пабліки росіян пишуть про те, що ЗСУ вже завдають ударів ще по одному з двох діючих мостів у селі Званне Глушковського району Курської області.

Офіційних коментарів від Генштабу ЗСУ або Міноборони України поки що не було.

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна досягає стратегічної цілі у Курській області. Також повідомлялося про наймасовіше взяття в полон військових рф від початку операції на Курщині.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО