Білорусь допомагає рф «модернізовувати» іранські безпілотники – ЦНС

Росія використовує потужності білоруського ВПК для війни проти України. На одному із Гомельських заводів був налагоджений процес фарбування іранських дронів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«За повідомленнями місцевих, саме в Білорусі на одному із гомельських заводів росіяни налагодили процес фарбування іранських дронів у чорний колір для маскування нічних запусків», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що йдеться про імпортовані з Ірану Shahed 136. Їх фарбування відбувається в Білорусі. Таке рішення прийняли, аби не перевантажувати виробництво Єлабузі, де росіяни збирають безпілотники за іранською технологією.

У ЦНС нагадують, що таким чином режим лукашенка продовжує обслуговувати загарбницьку війну кремля й намагається затягнути свою країну у війну, та закликають місцеве населення й надалі передавати інформацію щодо співпраці двох режимів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Олександр Лукашенко наказав передати російським військам частину техніки із бойових підрозділів армії Білорусі. За даними журналістів, техніку перекидають у терміновому порядку у зв'язку з втратами та нестачею бойових машин, як у Курській області росії, так і на інших напрямках.

Також у ЦПД пояснили, для чого Білорусь стягує зброю до кордону з Україною

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО