Підвищення податків: ЗМІ дізналися, які зміни можуть внести в урядовий законопроєкт

Влада має намір доопрацювати урядовий законопроєкт про підвищення податків. У зв'язку з цим його ухвалення Верховною Радою затягнеться на вересень.

Про це повідомляє Forbes.

Спочатку планувалося, що законопроєкт ухвалять у серпні, проте під час розгляду «концепт документа змінився».

Головна зміна, про яку вдалося домовитися, – з документа приберуть податок для юридичних осіб за ставкою 1% доходу. Натомість влада пропише підвищення ПДВ на 3-4 пункти – до 23-24%.

Крім того, авансовий податок для АЗС у розмірі 4000 грн за кубометр потужності зберігання пального замінять фіксованим платежем за кожен об'єкт. На даний момент розглядає варіант із мінімальним платежем у 60 000 гривень з однієї АЗС на місяць.

При цьому плани щодо збільшення військового збору для фізичних осіб та ФОП залишаються. Очікується, що Рада не встигне ухвалити податкові зміни до вересня, тому, швидше за все, нові норми запрацюють лише з жовтня.

Нагадаємо, законопроєкт про збільшення видатків держбюджету на 2024 рік, який передбачає підвищення податків, схвалили Кабмін у середині липня. У Мінфіні назвали запропонований пакет «найбільш м'яким варіантом».

Раніше спікер Верховної ради Руслан Стефанчук припустив, що ідея підвищити податок на додану вартість викличе менше критики, ніж урядовий законопроєкт про підвищення військового збору.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО