У Києві на території військової частини виявили незаконний храм – Міноборони

Міністерство оборони України під час проведення внутрішнього аудиту на території столичної військової частини виявило факт незаконної реєстрації права приватної власності на храм.

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

За даними Міноборони, власником незаконно зареєстрованого об'єкта виступила релігійна організація, пов'язана з православною церквою московського патріархату.

«Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів і техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Міністерство оборони у взаємодії з Міністерством юстиції України оперативно усунуло порушення законності у сфері державної реєстрації.

Наразі храм передали Службі військового капеланства ЗСУ, де його використовуватимуть для забезпечення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей.

При цьому, у МОУ наголосили на важливості дотримання законодавства України щодо прав на свободу совісті та віросповідання, однак зазначили, що незаконне оформлення нерухомого майна на землях оборони або територіях військових об'єктів — неприпустиме.

Нагадаємо, нещодавно Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з російською православною церквою.

Законопроєкт про заборону УПЦ МП та інших релігійних організацій, пов'язаних із росією, Рада ухвалила у першому читанні у жовтні минулого року. Тоді документ підтримали 267 депутатів.

У березні цього року комітет рекомендував Раді підтримати у другому читанні законопроєкт про заборону УПЦ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО