У Тернополі після пожежі зафіксували значне перевищення норми хлору в повітрі

Пожежу на промисловому об'єкті в Тернополі, яка виникла внаслідок російської атаки сьогодні вночі, вдалося загасити. Але у повітрі зафіксували перевищення норми хлору.

Про це повідомили у Тернопільській ОВА, а також головний державний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«О 14:40 пожежу на промисловому об'єкті у Тернополі ліквідовано», – йдеться у повідомленні ОВА.

Проте після пожежі на Тернопільщині виявили перевищення вмісту хлору у повітрі від 4 до 10 разів.

«При нормі 0,1 міліграма на метр кубічний є перевищення вмісту хлору від 0,4 до 1,01 міліграма на метр кубічний. Тобто від 4 до 10 разів у атмосферному повітрі», – повідомила санітарний лікар Оксана Чайчук.

Жителям порадили скасувати тривале перебування на свіжому повітрі та обмежити доступ повітря до закритих приміщень. Якщо є можливість прийняти рекуператор.

Вікна та двері завісити вологими простирадлами, щоб хлор, який є в атмосферному повітрі, зв'язувався з водою та не потрапляв до приміщення.

Також в області скликають комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, у Тернополі в результаті удару російської ракети вночі у вівторок спалахнула ємність із пально-мастильними матеріалами. До ліквідації пожежі було залучено понад 20 одиниць техніки, понад 90 рятувальників.

Також вночі та вранці росія атакувала Київ ударними дронами та крилатими ракетами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО