Моді у Києві заявив, що Україна і рф повинні «сісти разом» і визначити шляхи закінчення війни

Уряд Індії виступає за дипломатичне врегулювання війни росії проти України.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Нарендра Моді під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

За його словами, він приїхав до України «з посланням про мир» не лише від імені Індії, а й від імені десятків інших країн Глобального півдня.

«Два роки тому у Самарканді, коли я зустрічався з президентом путіним, я сказав йому, що зараз не епоха війни. І минулого місяця, коли я знову відвідував росію і зустрічався з путіним, я ясно сказав йому, що проблеми не можна вирішити на полі бою. Єдиний спосіб вирішити їх – діалог та дипломатія. І не втрачаючи жодної хвилини, ми повинні рухатися в цьому напрямку. Обидві сторони мають сісти разом і шукати шляхи виходу із цієї кризи», – сказав Моді.

Політик заявив, що Індія «готова зробити свій проактивний внесок» та відіграти важливу роль для досягнення миру.

«Пане президенте, я приїхав сюди напередодні вашого Дня Незалежності. Тому я хотів би, щоб ми всі працювали над якнайшвидшим відновленням миру», – додав Моді.

Водночас індійський прем'єр наголосив, що його країна продовжує підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, Моді прибув до України сьогодні вранці. Це перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.

До слова, Індія дотримується позиції, що мир може бути забезпечений лише з урахуванням «прийнятних для обох сторін умов». Саме тому представник країни відмовився ставити підпис під підсумковим документом на Саміті миру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО