Угода про перемир'я в Газі на фінальному етапі – представник США

Угода про припинення вогню в Газі та звільнення заручників знаходиться на фінальному етапі.

Про це заявив представник США в ООН, пише Reuters.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що угода, висунута минулого тижня США, Катаром і Єгиптом, узгоджується з планом, викладеним президентом Джо Байденом у травні та схваленим Радою Безпеки в червні.

Розбіжності щодо майбутньої військової присутності Ізраїлю в Газі та щодо звільнення палестинських в’язнів перешкоджають досягненню угоди.

«Ізраїль прийняв пропозицію. Тепер ХАМАС повинен зробити те саме. Як члени цієї ради ми повинні говорити одним голосом і використовувати наші важелі впливу, щоб натиснути на ХАМАС, щоб той прийняв пропозицію про угоду», – наголосила представниця США.

Крім того, у США зазначають, що «це вирішальний момент для переговорів про припинення вогню і для регіону, тому кожен член цієї ради повинен надсилати чіткі сигнали іншим суб'єктам у регіоні, щоб уникати дій, які можуть віддалити нас від завершення цієї угоди».

Нагадаємо, нещодавно керівництво Ізраїлю погодилося на пропозицію Сполучених Штатів Америки щодо угоди з терористичною організацією ХАМАС про визволення заручників.

А напередодні лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Однак цього не відбулося і бойові дії на Близькому Сході продовжуються.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО