Зеленський пояснив, для чого хоче створити «міністерство єдності»

Україна має намір створити профільне «міністерство єдності» для повернення своїх громадян з-за кордону, оскільки одному МЗС не вистачить ресурсів для виконання цього завдання.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

За його словами, владі потрібно повернути додому понад 7,5 млн. українців. Це, а також виведення бізнесу та працівників із «тіні» має забезпечити економіку країни після війни.

«Я говорив про це, був міністр фінансів. Вони показали – 10,8 мільйонів пенсіонерів. Якщо ми не повернемо 7,5, якщо ми не виведемо з «тіні» всіх платників податків, ми маємо серйозний виклик і після війни. Тож нам треба повернути доросле населення України. Нам слід повернути наших дітей, студентів. Без примусу. Зробіть усі умови, щоб вони хотіли це зробити. З ними треба спілкуватися», – стверджує глава держави.

Він додав, що ще одним завданням нового міністерства буде пошук роботи для українців, які вирішать повернутися.

Крім того, «міністерство єдності» має протистояти російській агентурі, яка працює з українцями за кордоном.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що Зеленський нібито намагався переконати західних лідерів допомогти з поверненням в Україну чоловіків призовного віку, але отримав відмову.

Раніше глава МЗС Ігор Клименко заявляв, що Україна веде консультації з Євросоюзом щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО