Зеленський відповів, чи вплине затримання Дурова на роботу Telegram в Україні

Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції не впливає на функціонування цього месенджера в Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

«Не знаю деталей цієї справи, скажу прямо. Мені здається, що ніхто не знає всіх деталей справи. Сьогодні це жодним чином не впливає на те, що Telegram працює в Україні», – сказав він.

Зеленський додав, що Україна працює у цьому питанні «як майбутня країна Європейського Союзу – завжди мають бути діалоги та узгодження серед країн ЄС».

Під час пресконференції він також висловився про можливе регулювання Telegram.

«Загалом я дуже обережно ставлюся до регулювання таких процесів, скажу вам відверто. Чи бачите, ГУР попросило це, потім інша розвідка щось ще, потім Служба безпеки – третє. Так, я думаю, правоохоронці потім підтягнуться, і можна все зарегулювати. Але я дуже обережно ставився б до таких кроків», – резюмував президент.

Нагадаємо, Павла Дурова було затримано в суботу, 24 серпня, у паризькому аеропорту Ле Бурже. ЗМІ повідомляли, що ордер на арешт було видано в рамках розслідування ймовірних злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, організовану злочинність та інші.

У ЦПД вважають, що завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі.

Учора також стало відомо, що французькі правоохоронці підозрюють засновника месенджера Telegram Павла Дурова у скоєнні 12 злочинів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО