Суд заочно заарештував нардепа Дмитрука

Народного депутата Артема Дмитрука, який 24 серпня виїхав з України, заочно заарештували.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

На засіданні у четвер, 29 серпня, слідчим суддею Печерського райсуду міста Києва обрано народному депутату України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

«Ухвалу слідчого судді та відповідну постанову про оголошення останнього у розшук буде скеровано до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України для організації внесення інформації щодо міжнародного розшуку до обліків Генерального секретаріату Інтерполу «виставлення т.з. червоного оповіщення» та ініціювання затримання підозрюваного за межами України з метою подальшої екстрадиції», – йдеться у повідомленні.

Запобіжний захід буде застосовано, коли нардеп опиниться на території України.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що народний депутат Артем Дмитрук втік за кордон. ЗМІ опублікували відео того, як він перетнув кордон із Молдовою та розповіли подробиці його втечі.

А сьогодні, 29 серпня, нардепа Артема Дмитрука оголосили у міжнародний розшук. Раніше Дмитрука також викликали на допит, але у встановлений час він не з'явився і не повідомив причини неявки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО