Зеленський відповів на петицію щодо бронювання 100% особового складу ДСНС

Президент Володимир Зеленський відреагував на петицію із проханням забронювати всіх співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відповідна інформація з’явилася на сайті Офісу президента.

Відомо, що петицію було розміщено 2 червня. Її авторка пропонувала забронювати від мобілізації весь особовий склад ДСНС, оперативно-рятувальної служби та інших військовозобов'язаних працівників цивільного захисту.

За три місяці запит набрав понад 27 000 голосів із необхідних 25 000.

Зеленський у своїй відповіді зазначив, що щоденна праця рятувальників стала особливо небезпечною у зв'язку з постійними російськими обстрілами та необхідністю проводити гуманітарне розмінування.

Водночас він вважає, що це питання «потребує зваженого підходу до використання спроможностей ДСНС як за призначенням, так і в інтересах оборони країни шляхом мобілізації чи бронювання».

«Водночас повідомляю, що на сьогодні міністром оборони України на підставі звернення міністра внутрішніх справ України прийнято рішення про бронювання 90 відсотків військовозобов'язаних працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що президент також має розглянути петицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років.

Раніше у Мінекономіки розповіли, скільки всього українців можна забронювати від мобілізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО