Російські командири схвалюють страту полонених бійців ЗСУ – ISW

Російські військові частіше страчують українських полонених солдатів, бо, ймовірно, їхні командири схвалюють такі дії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Російські військові дедалі частіше страчують українських солдатів, які здаються в полон. В ISW вважають, що це може бути пов’язано з тим, що командування рф схвалює поширення таких воєнних злочинів.

В дописі фахівці згадали про відео розстрілу російськими військовими українських солдатів, які здалися в полон поблизу Покровська Донецької області наприкінці серпня і в Запорізькій області у травні.

«ISW неодноразово повідомляла про попередні відеоматеріали та звіти про страти російськими військовослужбовцями українських військовополонених, а також спостерігала ширшу тенденцію численних зловживань з боку росії щодо українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як видається, були дозволені, а то й прямо схвалені окремими російськими командирами та підтримуються російськими польовими командирами», – пишуть аналітики.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

У червні Головне управління розвідки Міноборони ідентифікувало росіян, які страчували українських військовополонених під Роботиним у травні 2024 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО