«З нафтою по $40 путін не зможе воювати»: Трамп розповів, як саме закінчить війну в Україні

Дональд Трамп вважає, що росія не зможе продовжувати війну проти України, якщо нафта коштуватиме 40 доларів за барель.

Про це повідомляє видання The Singju Post, цитуючи заяву кандидата у президенти США під час виступу у Нью-Йоркському економічному клубі.

Згідно з його словами, зупинити російського диктатора путіна здатне значне зниження ціни на енергоносії.

«Якщо ми переможемо, я вірю, що зможу вирішити цю війну як обраний президент ще до того, як офіційно обійму посаду. Я можу зупинити цю війну, бо це жахлива-жахлива війна. І в Україні вбивають набагато більше людей, ніж ви собі уявляєте», – сказав Трамп.

За словами політика, його план полягає в тому, щоб знизити ціни на енергоносії вдвічі або більше протягом 12 місяців після вступу на посаду.

«Коли у путіна барель по 100 доларів – війна працює. Путін не зможе воювати з нафтою по $40», – зазначив Трамп.

Як відомо, наразі ціна сирої російської нафти Urals становить близько 70 доларів за барель.

При цьому, коментуючи енергетичну політику, яку він вестиме в разі перемоги на виборах, Трамп заявив саме про намір різко знизити ціни на енергоносії.

«Я запроваджу політику надлишку енергії, енергетичної незалежності та навіть енергетичного домінування. У нас під ногами більше рідкого золота, ніж у будь-якій іншій країні, включаючи росію та Саудівську Аравію. Мій план знизить ціни на енергоносії вдвічі або більше протягом 12 місяців після вступу на посаду. Це буде економічне відродження нашої країни, якого ще ніхто не бачив», – сказав Трамп.

При цьому ЗМІ вважають, що Трамп хоче зменшити інфляцію в країні нарощенням обсягів власного видобутку. План Трампа полягає в тому, що США зможуть заробити на зовнішньому попиті, якщо скасують екологічне законодавство та значно розширять обсяги морського буріння.

Нагадаємо, дебати з Камалою Гарріс у вівторок, 10 вересня, можуть стати гарним шансом для Дональда Трампа відновити свої позиції в президентських перегонах. Однак деякі республіканці побоюються його провалу.

«Слово і діло» дослідило динаміку доходів росії від продажу нафти та підрахувало, яку частку ВВП країни вони займають.

Також на інфографіці можна побачити, що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО