У ГУР розповіли деталі обміну полоненими та показали більше фото

Сьогоднішній обмін полоненими між Україною та росією також провели за допомогою ОАЕ. Він особливий тим, що повернулися додому 23 українки. Деякі з них пережили в рф так званий суд над захисниками Маріуполя.

Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

«Цей обмін особливий, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23. Зокрема це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення», – розповіли у розвідці.

Повідомляється, що також вдалося звільнити з полону жінок, які зазнали негуманного поводження, зокрема, через примусову участь у так званому «судовому процесі» над захисниками Маріуполя.

Серед звільнених чоловіків - 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро – представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро - цивільні.

Звільнені захисники захищали нашу країну на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.

Додому повертається також Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук. Як уточнили в ГУР, він керував військовим шпиталем у Маріуполі в найважчі часи.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сьогодні повідомив про те, що відбувся новий обмін полоненими з росією. Україні вдалося повернути додому 49 своїх громадян Тим часом більше 900 азовців залишаються в російському полоні. Ми писали, скільки вже вдалося звільнити.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО