Україна заборонила військовополоненим росіянам телефонні дзвінки

Читать на русском
Україна заборонила російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки. Такі обмеження не суперечать Женевській конвенції. У них залишається право на листування.
Getty Image

Україна заборонила російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки. Такі обмеження не суперечать Женевській конвенції.

Про це в етері національного телемаратону розповів уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Україна вирішила заборонити телефонні дзвінки через збільшення випадків жорстокого поводження росіян з українськими військовополоненими. Варто відзначити, що це не є порушенням Женевської конвенції, адже документ зобов’язує надати полоненим можливість лише листуватися.

«Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій щодо можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію росії. Станом на зараз нам повідомили, що в росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає», – розповів Лубінець.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни писав, що російські військові частіше страчують українських полонених солдатів, бо, ймовірно, їхні командири схвалюють такі дії.

Нещодавно Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: