Байден та Стармер зустрілися у Вашингтоні: про що говорили

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Британії Кір Стармер провели зустріч у стінах Білого дому. Під час розмови лідери країни підтвердили непохитну підтримку України у боротьбі з російським агресором.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Зазначають, що лідери поглиблено обговорили низку питань зовнішньої політики, що становлять взаємний інтерес.

«Вони підтвердили непохитну підтримку України, яка продовжує захищатися від агресії росії. Також лідери висловили глибоку стурбованість наданням Іраном і Північною Кореєю летальної зброї росії та підтримкою КНР оборонно-промислової бази рф», – йдеться у заяві.

Однією з важливих тем розмови стала війна на Близькому сході. Лідери підтвердили свою відданість безпеці Ізраїлю, термінову потребу в угоді про припинення вогню, яка звільнить заручників і дозволить збільшити допомогу в Газі, а також необхідність Ізраїлю зробити більше для захисту цивільних осіб і вирішення жахливої ​​гуманітарної ситуації в Газі. Вони також засудили підтримувані Іраном напади хуситів на комерційні судна в Червоному морі.

Крім того, мова йшла про співпрацю США та Великої Британії у сфері чистої енергії та передових технологій, щодо AUKUS, а також можливості поглиблення американсько-британських економічних зв’язків. Президент Байден підкреслив свою підтримку Белфастської/Страсної п’ятничної угоди та її ролі в підтримці миру та стабільності в Північній Ірландії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет підтримки на загальну суму понад 700 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на енергетичні та гуманітарні проєкти.

А раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакету допомоги на суму понад 780 млн доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО