Лукашенко звинуватив США у підготовці до ескалації ситуації в Білорусі

Олександр Лукашенко заявив, що Сполучені Штати нібито готують ескалацію ситуації у Білорусі.

Слова диктатора цитує портал Zerkalo.io.

Лукашенко сказав, що відповідними даними із ним поділилися білоруські спецслужби.

«З середини вересня по початок листопада США очікують суттєву ескалацію військової обстановки як з боку Москви, так і Києва на фронті. Я хочу, щоби це почули і росіяни. Ми до них поки що не доводили цю інформацію. Західні спецслужби говорять про Білорусь як про можливе місце ескалації», – стверджує він.

За словами диктатора, йдеться «про реакцію Києва у відповідь на прольоти російських безпілотників через територію Білорусі». Він заявив, що на тлі таких інцидентів США нібито підштовхують Україну до атаки на інфраструктуру Білорусі.

«Тобто американці вказали Києву, якщо складуться обставини, атакувати нашу інфраструктуру по південному кордону. Причина – російські безпілотники літають над...поряд з територією Білорусі. Мушу вам відкрито заявити. Ми домовилися по каналах з українцями, що ми не будемо в ЗМІ підсвічувати факти зальоту безпілотників і російських, і українських на нашу територію», – додав Лукашенко.

Він також сказав, що напад на Білорусь «означатиме початок третьої світової війни».

Нагадаємо, за останній місяць російські дрони неодноразово залітали на територію Білорусі під час атак на Україну. Вночі 29 серпня Білорусь вперше застосовувала винищувач, щоб збити «шахед».

А 5 вересня білоруські сили ППО відпрацювали по російських дронах. У Міноборони країни підтвердили факт порушення повітряного простору, але промовчали, що дрони прилетіли з росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО