ВАКС відправив під домашній арешт посадовця Львівської митниці

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт посадовця Львівської митниці, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях під час розмитнення товарів.

Таке рішення 13 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (митника – ред.) запобіжний захід у виді домашнього арешту із забороною залишати житло у період з 20:00 до 07:00 без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком на 2 місяці, але у межах строку досудового розслідування, тобто до 10 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також на підозрюваного до 10 листопада поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Львівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше ВАКС застосував запобіжний захід до другого підозрюваного в цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцю Львівської митниці та перевізнику. За версією слідства, в квітні 2023 року службовець митниці посприяв незаконному переміщенню громадянином України на вантажному автомобілі у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» мобільних телефонів, навушників, планшетів, ноутбуків, моноблоків різних торгових марок без сплати обов'язкових митних платежів.

Митник вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» про те, що транспортний засіб, який перевозив вказану продукцію, був «порожній». У результаті на територію України потрапили товари без сплати мита на загальну суму понад 15 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО