ВАКС призначив до розгляду позов до посадовця управління ДМС на Одещині

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду позов про цивільну конфіскацію автівки Mercedes-Benz G 400 d матері начальника управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області Андрія Морару і розпочав його.

Таке рішення 16 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закрити підготовче провадження. Призначити справу до судового розгляду по суті на 16 вересня 2024 року о 11:40 год у Вищому антикорупційному суді. Судовий розгляд по суті здійснювати у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав позов про цивільну конфіскацію автівки посадовця ДМС Одещини Морару. Вказана автівка належить матері Морару, проте саме він нею користується, а матір не має навіть водійських прав. До того ж, ані посадовець ані його матері не мали відповідних збережень для придбання автівки вартістю 5,64 млн грн.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року прокурор САП на підставі матеріалів Нацагентства, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці об'єкти посадовцю. Антикорупційний суд цей позов задовольнив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО