Антикорупційний суд засудив до ув'язнення сумського суддю

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим суддю Зарічного районного суду Сум Миколу Шершака в одержанні неправомірної вигоди і засудив його до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС, не зазначаючи прізвища обвинуваченого.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Шершака.

«18 вересня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок та визнала винуватим суддю Зарічного районного суду міста Суми у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Суд призначив йому основне покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років, та як додаткові покарання суд позбавив такого права обіймати посади в органах судової влади строком на 3 роки та конфіскував усе належне йому на праві власності майно», – інформує суд.

Обвинуваченого суддю Шершака також взяли під варту на виконання вироку.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку упродовж 30 днів.

Нагадаємо, 14 лютого 2020 року САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Шершака. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 7 листопада 2019 року його викрили «на гарячому» і наступного дня повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

До Зарічного райсуду Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутька за керування автомобілем у нетверезому стані. Після чого, суддя Шершак нібито попросив у Шатька гроші за непритягнення його до відповідальності у цій адміністративній справі, а також в аналогічній щодо нього, яка має поступити до його суду з Голосіївського райсуду Києва.

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були суддею отримані. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого догляду.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя сумського суддю Шершака до вироку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО