Антикорупційний суд конфіскував активи ексначальника сервісного центру МВС

Вищий антикорупційний суд конфіскував автівку Škoda Kodiaq 2023 року випуску і 4,63 млн грн готівкових коштів колишнього начальника територіального сервісного центру регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області Олександра Савченка.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища посадовця.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про вже звільненого керівника сервісного центру в Кривому Розі Олександра Савченка.

«20 вересня 2024 року колегія суддів ВАКС частково задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів, які були виявлені у начальника територіального сервісного центру регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській області та стягнення їх в дохід держави. За результатами розгляду суд частково задовольнив позовні вимоги прокурора: визнав необґрунтованими активів на суму 4 634 755 грн і автомобіль та постановив стягнути це майно в дохід держави», – інформує САП.

Раніше САП подала позов до посадовця структури МВС Олександра Савченка. За даними прокурора, під час обшуку вдома та автівки посадовця сервісного центру у межах справи про ймовірні зловживання, недостовірне декларування і хабарництво виявили майже 5 млн грн готівки. У Нацагентстві додали, що йшлося про 90 тисяч доларів.

Крім того з'ясувалось, що попри те, що автомобіль Skoda Kodiaq 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на сина посадовця, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру. Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел.

Нагадаємо, Верховний суд підтвердив законність конфіскації коштів колишнього посадовця Національної поліції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО