Гарріс і Трамп зрівняли шанси на перемогу у ключовому штаті – опитування

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та республіканець Дональд Трамп зрівняли шанси на перемогу у одному з семи ключових штатів – Пенсильванії. Незначну перевагу виборці надають Гарріс.

Про це свідчать нові результати опитування, пише Reuters.

Згідно з опитуванням The New York Times, The Philadelphia Inquirer і Сієнського коледжу, у загальнонаціональному опитуванні Харріс і Трамп отримали 47% голосів серед 2437 вірогідних виборців, опитаних 11-16 вересня. Похибка становила 3 відсоткові пункти.

Згідно з опитуванням Times, у Пенсильванії, одному з семи критично важливих штатів на полі бою, Гарріс зберегла свою перевагу в 4 бали, лідируючи з 50% до 46% з похибкою плюс-мінус 3,8 відсоткових пунктів. Пенсільванія є одним із ключових штатів, де пройдуть вибори.

Втім, опитування також свідчать про те, що боротьба між кандидатами в цьому штаті буде запеклою. Ймовірно, Пенсільванія разом із Арізоною, Джорджією, Мічиганом, Невадою, Північною Кароліною та Вісконсіном відіграватимуть вирішальну роль у виборах цього листопада.

Серед 1003 опитаних потенційних і зареєстрованих виборців Пенсільванії, які брали участь у дослідженні з 12 по 16 вересня, 48% планують підтримати Гарріс, тоді як 47% готові голосувати за Трампа. Різниця у 1 відсотковий пункт перебуває в межах похибки опитування, яка становить плюс-мінус 3,6%.

Нагадаємо, за даними минулого опитування, віце-президентка США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджала республіканця Дональда Трампа з 47% проти 42% у боротьбі за перемогу на президентських виборах.

Також сьогодні стало відомо, що Гарріс зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським уже наступного тижня у США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО