«Ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу»: Секретна служба США проводить перевірку через пост Маска

Секретна служба США проводить перевірку через видалений пост Ілона Маска в соцмережі X. Після замаху на Дональда Трампа бізнесмен написав: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу».

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

Після другого замаху на Трампа користувач X-акаунту DogeDesigner запитав: «Чому вони хочуть вбити Дональда Трампа?».

Маск відповів своїм 198 мільйонам підписників: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу», – написав він. Повідомлення викликало хвилю засудження, він видалив його, назвавши жартом.

Тепер Секретна служба проводить розслідування, намагаючись визначити, чи Маск представляє безпосередню загрозу президенту або віцепрезидентці, що є кримінальним злочином, який може спричинити великий штраф або тюремне ув'язнення строком до п'яти років.

«Секретна служба знає про пост Ілона Маска у соціальних мережах, і відповідно до практики ми не коментуємо питання, пов'язані із захисною розвідкою. Однак ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов'язані з нашими особами під захистом», – заявили в пресслужбі агентства.

Розслідування не означає, що Маска буде покарано, але йому, швидше за все, доведеться довести, що він не становить загрози для президента або кандидатки у президенти.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Ілон Маск вклав кошти у передвиборчу кампанію Трампа. У разі перемоги на президентських виборах республіканець може запропонувати йому державну посаду.

13 серпня Трамп дав інтерв'ю мільярдеру. Зокрема, вони обговорили війну в Україні та передвиборчу кампанію експрезидента США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО