ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла та його довірену особу Сергія Пилипчука. НАБУ і САП підозрюють їх в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Хейла та Пилипчука.

«19 вересня 2024 року ВАКС підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжних заходів колишньому заступнику міністра енергетики та його довіреній особі, яких викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Хейла з альтернативою 25 млн грн, а його довірену особу Пилипчука – арештували з альтернативою 65 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО